Mi hiszünk a
megújuló energiahordozók biogáztechnológia zöldenergia hulladékhasznosítás környezetkímélő megoldások
fontosságában!

KÉRJEN SZEMÉLYRE SZABOTT ÁRAJÁNLATOT ONLINE! KÉRJE MOST!

Békés

Befejeződtek az 1189 kW teljesítményű békési biogázüzem építési munkálatai. Az üzem ünnepélyes átadására 2014. szeptember 5-én került sor.

A Békés külterületén létesült biogázüzem a Biogáz Béta Kft. beruházásában, a Széchenyi Terv KEOP-4.4.0/11-2011-0015 azonosítójú pályázatával valósult meg.

A projekt beruházási költsége 1,3 Mrd Ft. Az üzem beépített villamos teljesítménye 1.189 kW, hőteljesítménye 1.177 kW. Az alapanyag szarvasmarha almostrágya, szarvasmarha projekttábla békéshígtrágya, tyúkketreces trágya és kukoricasiló valamint sertés hígtrágya. Az alkalmazott technológia kétlépcsős mezofil. A gáztermelés 2 db fermentor és 1 db útófermentor telepítésével valósul meg. A keletkezett biogáz blokkfűtőműves erőműben (GE Jenbacher) hasznosul.

A villamos energia termelés, illeszkedve a napszaki magyarországi fogyasztáshoz a csúcsidőszakban és a völgyidőszakban történik. A termelt hőt a közelben elhelyezkedő állattartó telepen használják fel. A technológia folyamat végén keletkező biotrágya a környező mezőgazdasági területeken hasznosul. A biogáz üzem működése évente 7.865 tonna üvegházhatású gázkibocsátás csökkentést eredményez nemzetgazdasági szinten.

_DSC5211_DSC5131