Mi hiszünk a
megújuló energiahordozók biogáztechnológia zöldenergia hulladékhasznosítás környezetkímélő megoldások
fontosságában!

KÉRJEN SZEMÉLYRE SZABOTT ÁRAJÁNLATOT ONLINE! KÉRJE MOST!

Állati eredetű melléktermékek – konferencia Budapesten

A Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége – szakmai partnerei közreműködésével – 2012. november 19-én “Állati eredetű melléktermékek” címmel konferenciát rendezett, melyen a Biogáz Unió Zrt. is képviseltette magát.

A konferencia célja tisztázni a nem emberi fogyasztásra szánt állati
eredetű melléktermékekre vonatkozó állategészségügyi szabályok
megállapításáról szóló 45/2012. (V. 8.) VM rendelet, az ezzel kapcsolatos
EU-s rendeletek és a környezetvédelmi előírásokról szóló jogszabályok
tartalmát, összhangjukat, a nyilvántartások új előírásait.

Az állattenyésztés és az élelmiszer-feldolgozás során a főtermék mellett számos termékként nem hasznosítható szerves anyag keletkezik. További jelentős szerves anyag forrásként jelentkeznek az áruházakban keletkező lejárt szavatosságú élelmiszerek. Ezeket néhányan hulladéknak, mások mellékterméknek tekintik. A jogalkalmazói felügyeleti felelősség ezen anyagok kezelése során megoszlik az állategészségügyi és a környezetvédelmi hatóság között. Ez az oka pl. az egymás melletti nyilvántartási szabályozásnak és a számos ellentmondásos szakmai álláspont kialakulásának.
A konferencia célja, hogy rávilágítson a helyes jogalkalmazásra, az ellentmondásokra és ezzel elősegítse és megkönnyítse ezen iparágakban működő cégek számára a jogkövetést, és ezzel a biztonságos működést!